Vier migranten omgekomen bij mislukte oversteek vanuit Marokko

Een medewerker van het Spaanse Rode Kruis bekommert zich om een van migranten. © REUTERS

Zeker vier migranten zijn om het leven gekomen in een poging met een bootje Europa te bereiken. Zo’n zestien andere mensen worden vermist, meldt de Spaanse kustwacht. De autoriteiten haalden 58 mensen van het vaartuig, dat ronddobberde op tientallen kilometers voor de kust van Marokko.

Redactie

De overlevenden zijn overgebracht naar de Spaanse enclave Melilla in Noord-Afrika. Een fotograaf zag dat de migranten daar medische hulp kregen. De autoriteiten hebben boten en een vliegtuig op pad gestuurd om de vermiste opvarenden op te sporen. Er wordt ook gezocht naar een ander vaartuig, dat met 78 opvarenden zou zijn vertrokken uit Marokko.

Voor de laatste sterfgevallen waren dit jaar al zeker 1136 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee. De Italiaanse autoriteiten haalden zondag 149 migranten van een gekapseisde boot bij Lampedusa. Daar zijn ook de lichamen van vijf vrouwen uit het water gehaald.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal