Kaarten Paul McCartney door fout nu al te koop: ‘Dit is een vergissing’

Print
Kaarten Paul McCartney door fout nu al te koop: ‘Dit is een vergissing’

Paul McCartney. Afbeelding: EPA

Tickets voor het concert van Paul McCartney in het Goffertpark in Nijmegen zijn door een fout nu al te koop via internet.

Volgens concertorganisator Mojo was het de bedoeling om woensdag alleen voor leden van de fanclub een beperkt aantal kaarten beschikbaar te stellen voor het concert op 29 mei 2020.

Het wachtwoord waarmee kaarten op de website van de ex-Beatle te koop zijn, is echter per ongeluk voor iedereen beschikbaar en online te vinden op de officiële website van McCartney. ,,Dit is niet de bedoeling en moet een vergissing zijn geweest. Heel merkwaardig. Het moet een menselijke fout zijn geweest”, zegt woordvoerder Junior van der Stel van concertorganisator Mojo.

Lees ook: Kaarten Paul McCartney door fout nu al te koop: ‘Dit is een vergissing’

Hij legt uit dat het de bedoeling was dat alleen leden van de fanclub woensdag een mail zouden ontvangen. In die mail zou een link en een wachtwoord komen te staan, waarmee fanclubleden in de zogeheten presale al een kaartje zouden kunnen bemachtigen.

,,Alleen fanclubleden hadden dit dus moeten horen: dat iedereen vandaag een kaartje kan kopen, was niet zo gepland. Het wachtwoord had helemaal niet op de site mogen staan.”

Geen zorgen

Wie woensdag al een kaartje heeft gekocht, hoeft zich volgens Van der Stel geen zorgen te maken. De kaarten, te koop vanaf bijna 100 euro, blijven geldig. Slechts tien tot vijftien procent van alle kaarten is sinds vandaag al in de presale. Mojo verwacht dat er geen apart verkoopmoment meer komt voor alleen fanclubleden.

,,Als deze kaarten die nu te koop zijn op zijn, is het eerstvolgende verkoopmoment komende vrijdag als de officiële kaartverkoop voor iedereen start.”

Eerste keer

Het concert is onderdeel van McCartney’s Freshen Up-tournee waarmee hij al meer dan een jaar de hele wereld over reist. Hij gaf shows in twaalf verschillende landen, maar nog niet in Nederland. Het is voor 77-jarige McCartney de eerste keer dat hij Nijmegen aandoet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen