Mike Teunissen verkent met Jumbo-Visma kasseien Parijs-Roubaix

Jumbo-Visma-renner Jansen. © Mike Teunissen

De winter moet officieel nog beginnen, maar Jumbo-Visma verkende woensdag al enkele kasseistroken van Parijs-Roubaix. Onder meer Mike Teunissen, Wout van Aert en Amund Grøndahl Jansen trainden in de regen over de gladde stenen uit de Hel van het Noorden.

Robin van der Kloor

Doel van de training in Noord-Frankrijk was het testen van materiaal. De renners van Jumbo-Visma werkten een training van 90 kilometer af en verkenden onder meer de beruchte Carrefour de l’Arbre. „Het regende dus de stenen lagen er behoorlijk glad bij”, aldus Teunissen. Parijs-Roubaix is over 137 dagen en wordt volgend seizoen een hoofddoel voor de 27-jarige Limburger.

Teunissen moest zich vervolgens haasten, want woensdagavond wacht ook het Limburgs wielergala in zijn geboortegemeente Venray. De Ysselsteyner, die dit jaar als eerste Limburger ooit de gele trui mocht aantrekken na ritwinst in de Tour de France, is uiteraard een van de genomineerden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal