Venrayse Raaylandbrug voortaan kleurrijk verlicht

© Raayland College

De loopbrug over de Zuidsingel van het Raayland College naar sportpark De Wieën is voortaan ’s avonds verlicht. De gemeente Venray heeft daarbij samengewerkt met technasiumleerlingen van het Raayland College.

Redactie

© Raayland College

De gemeente had al langer de wens om de loopbrug anders te verlichten. De bestaande verlichting ging ondanks meerdere reparaties steeds stuk en werd een te kostbare zaak. Samen met leerlingen van het technasium van het Raayland College werd gebrainstormd over alternatieven. Hoewel daar niet het perfecte idee uitkwam, leidde het tot inspiratie bij de gemeente, die een lichtarchitect aan het werk zette voor een alternatieve verlichting. Die is inmiddels een feit.

Wie nu ’s avonds over de Zuidsingel rijdt, ziet de brug in allerlei kleuren verlicht. Momenteel is dat oranje vanwege Orange The World, een campagne tegen geweld tegen vrouwen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal