Reizigers zitten ruim drie uur vast in stilstaande trein

Foto ter illustratie. © ANP

Reizigers hebben woensdagmiddag ruim drie uur vastgezeten in een trein tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Door een defect aan de bovenleiding kon de trein niet verder rijden, zo meldde ProRail.

Redactie

Er zaten naar schatting zo'n tweehonderd mensen in de trein. Meerdere pogingen om de mensen uit de trein te krijgen, mislukten.

Bussen konden de plek niet bereiken wegens sloten aan weerszijde van het spoor. Wandelen langs het spoor was te gevaarlijk, wegens de situatie met de bovenleiding. Daarnaast konden mensen slecht ter been zijn, redeneerde ProRail.

‘Uitzonderlijk lang’

Uiteindelijk werd ervoor gekozen de defecte trein weg te laten slepen door een andere trein. Deze zette rond 15.45 uur koers richting Alphen aan den Rijn. Daar konden de mensen de trein uit en hun reis vervolgen. De tijd dat de reizigers hadden vastgezeten was "uitzonderlijk lang", zo zei een woordvoerder van ProRail.

De situatie zorgde voor veel vertraging op het spoor tussen Utrecht en Leiden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal