Ook kerk Epen rood aangelicht in kader Red Wednesday

Print
Ook kerk Epen rood aangelicht in kader Red Wednesday

Afbeelding: De Limburger

Epen -

In Limburg worden woensdag niet zeven - zoals deze krant zaterdag schreef - maar acht kerken rood aangelicht in het kader Red Wednesday. De kerk van Epen is de ‘achtste kerk’; deze werd in het Horizon-artikel van zaterdag niet genoemd.

Op initiatief van Kerk in Nood worden woensdag in heel Nederland tientallen kerken rood aangelicht. Met de actie, Red Wednesday gedoopt, wil de hulporganisatie aandacht vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en de wereldwijde vervolging van christenen.

Naast de kerk in Epen, gaat het in Limburg om de Servaasbasiliek en de St. Jan in Maastricht (foto), de abdijkerk in Thorn, de kerk van St. Petrus Banden in Venray, de Landricuskerk in Echt, de Lambertuskerk in Kerkrade en de kerk van OLV Geboorte in Blitterswijck.

Martelaren

Het idee Red Wednesday komt uit Engeland, waar zeven jaar geleden de eerste kerken rood kleurden. In 2018 had de St. Janskathedraal in Den Bosch de primeur in Nederland. Rood is in het christelijk geloof de kleur van de martelaren. Sommige ‘rode’ kerken koppelen aan het statement een vesperviering of mis, ook om mensen toe te lichten waarom er ander licht schijnt. Het aantal mensen dat wordt vervolgd omwille van hun geloof is de afgelopen jaren verder toegenomen, meldt Kerk in Nood in een rapport.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen