Wethouder praat met Talentino over sluiting restaurant in Maastricht

Het horeca concept Talentino biedt mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding. © De Limburger

De Maastrichtse wethouder Mara de Graaf gaat donderdag in gesprek met Talentino Maastricht. Het café-restaurant waar 50 mensen met een beperking werken, gaat in maart 2020 dicht.

Sjak Planthof

Dat heeft de wethouder geantwoord na vragen van de CDA fractie in de gemeenteraad over de aangekondigde sluiting. Volgens de fractie maken veel ouders zich zorgen of en waar hun kinderen elders binnen het Talentino-concept herplaatst kunnen worden. De Graaf zegt de zorgen te delen.

Het restaurant aan de Grote Gracht in Maastricht heeft een tekort aan horecapersoneel. Ook stijgende loonkosten voor begeleidend zorgpersoneel dragen bij aan de sluiting.

Zorgbureau Talent dat het Talentino-concept hanteert, liet in een brief aan de ouders weten dat de cliënten zullen worden herplaatst bij andere vestigingen in Maastricht en de regio Zuid-Limburg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal