Gulpen-Wittem past openingstijden gemeentehuis aan

Het gemeentehuis van Gulpen. © De Limburger

Gulpen-Wittem past de openingstijden van het gemeentehuis volgend jaar aan.

René Willems

Bij de invoering van het klantcontactcentrum - de balie - zijn de openingstijden drie jaar geleden flink verruimd. Het gemeentehuis is sindsdien open van 8.30 tot 17 uur, en op donderdag tot 20 uur.

Die ruime openingstijden leggen een behoorlijk druk op het personeel, constateert het college van B en W. Bovendien lopen de kosten fors op. Vooral op donderdagavond en vrijdagmiddag, als er verder weinig medewerkers aanwezig zijn en bewakers worden ingezet om de veiligheid van de mensen achter te balie te waarborgen.

Buurgemeenten

In de praktijk blijkt dat ’s morgens vroeg en aan het einde van de middag nauwelijks bezoekers naar de gemeente komen. Daarom is besloten om de openingstijden te wijzigen: vanaf 1 januari is het gemeentehuis open van 9 tot 16.30 uur, en op donderdag tot 19 uur. Op vrijdagmiddag is de balie voortaan gesloten.

Met die nieuwe openingstijden loopt Gulpen-Wittem straks in de pas met de regelingen in de buurgemeenten, aldus het college.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal