KLM-toestel keert boven Turkije terug naar Schiphol om mankement

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM landt op Schiphol. © ANP

De KLM-vlucht KL879 richting Bangalore in India is boven Turkije omgedraaid en teruggekeerd naar Schiphol vanwege een ‘klein technisch mankement’.

Redactie

Het toestel vertrok om 11.10 uur en heeft ongeveer 240 passagiers aan boord. De Boeing 787-9 Dreamliner landt rond 18.30 uur weer op Schiphol.

KLM besloot terug te vliegen in plaats van in Turkije te landen. ,,We gaan altijd eerst na of dat qua veiligheid mogelijk is en dat was nu het geval”, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

,,Als het vliegtuig in Ankara was geland, dan was het moeilijker geweest om iedereen onderdak te geven. Daarnaast hadden we dan onderdelen over moeten laten komen om het vliegtuig te repareren.”

Het vliegtuig kan snel worden gerepareerd, waardoor de vlucht morgen weer kan vertrekken. De passagiers worden ondergebracht in een hotel op Schiphol en kunnen een schadeclaim indienen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal