Sjef Muijlkens 50 jaar kerkorganist

Een halve eeuw, vele duizenden eucharistievieringen. © Hans van der Haijden

Voormalig slager en Brunssummer Sjef Muijlkens is op 1 januari aanstaande precies 50 jaar als organist verbonden aan de kerk. Hij debuteerde op 15-jarige leeftijd in een vierstemmige mis in de voormalige St. Gregorius kerk in Brunssum.

Wil Wagenvoort

Daar volgde hij op dat moment een orgelopleiding bij Pierre Seevens, de toenmalige koster van de kerk. Het was pastoor Houben van de St. Josephkerk in de Egge die Sjef Muijlkens voorgoed op het kerkelijk pad bracht. Muijlkens ging kerkorgel, gregoriaans en koordirectie studeren. Daarna leidde hij koren in Brunssum, Kerkrade en Oud-Valkenburg. Inmiddels functioneert Sjef Muijlkens al 50 jaar onafgebroken als organist-dirigent.

Momenteel is hij werkzaam in de Fatima, Heilige Geest en Rumpen in Brunssum. Voor zijn werk ontving hij eerder een aantal onderscheidingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal