Dertig jaar Tafeltje-dek-je in Leudal en Maasgouw-West

Print
Dertig jaar Tafeltje-dek-je in Leudal en Maasgouw-West

Burgemeester Schmalschläger en vrijwilliger Jan Hocks bezorgden maaltijden voor Tafeltje-dek-je. Afbeelding: Gemeente Leudal

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

Tafeltje-dek-je viert in de gemeenten Leudal en Maasgouw-West het 30-jarig bestaan met een feestelijk dessert voor alle deelnemers en een fles wijn voor de vrijwilligers.

Sinds 1989 kunnen inwoners van de gemeente Leudal en Maasgouw-West dagelijks, rond het middaguur, een verse warme maaltijd thuisbezorgd krijgen door Tafeltje-dek-je van Proteion Welzijn. Hierdoor kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving en wordt hun mantelzorger ontlast. In totaal zijn er sinds de start op 1 december 1989 al meer dan één miljoen maaltijden bereid en bezorgd. Het keukenteam van Zorgcentrum Beek & Bos verzorgt al sinds de start de maaltijden. Nettie Ramaekers, hoofd facilitaire dienst van Zorgcentrum Beek en Bos: „Wij zijn er trots op dat we al 30 jaar voor Tafeltje-dek-je koken. Zeven dagen in de week, ook tijdens feestdagen, bereiden we een verse en gezonde maaltijd voor de deelnemers, waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen.”

Van de administratie tot het plannen en rijden van de routes; alles wordt volledig verzorgd door zo’n 100 vrijwilligers. Pauline Jorissen, coördinator Tafeltje-dek-je: „Zonder onze vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Zij staan zeven dagen in de week, door weer en wind, klaar om onze deelnemers een warme maaltijd te bezorgen. Daarnaast hebben zij een belangrijke signalerende rol. Door het contact met de deelnemers zien zij hoe het met hen gaat en of zij mogelijk meer ondersteuning nodig hebben. Dat maakt de rol van de vrijwilliger extra van belang. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de inwoners van Leudal en Maasgouw-West te voorzien van maaltijden.”

Met een feestelijk toetje voor de deelnemers en een fles wijn voor de vrijwillige chauffeurs wordt het 30-jarig bestaan op 1 december gevierd. Pauline Jorissen: “Er komt ook nog een feest voor alle vrijwilligers en Zorgcentrum Beek en Bos trakteert hen op een lunch. Wat dit 30-jarige jubileum nog extra bijzonder maakt, is dat burgemeester Schmalschläger van de gemeente Leudal een dag meehielp op de route.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen