Certificaat

Europese waardering voor project Koningsven - De Diepen

Print
Europese waardering voor project Koningsven - De Diepen

Twan Reintjes en Gerda Franken van Teunesen BV hebben het certificaat in ontvangst genomen.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De ontwikkeling van Koningsven - De Diepen aan de voet van het Reichswald in Milsbeek en Ottersum heeft positieve effecten op de biodiversiteit in het gebied. Dat is voor de Union Européenne des Producteurs de Granulats (UEPG) reden het project te onderscheiden met een Europees certificaat. Afgelopen week namen medewerkers van Teunesen zand en grint bv het certificaat in Brussel in ontvangst.

De Union Européenne des Producteurs de Granulats (UEPG) heeft het natuurgebied gewaardeerd met een certificaat vanwege de positieve effecten op de biodiversiteit. Deze Europese organisatie beoordeelt elke drie jaar zand- en grindprojecten in heel Europa. Door dertien landen werden in totaal 53 projecten ingediend voor de UEPG Sustainable Development Award 2019.

Het project Koningsven – De Diepen omvat het herstel van een eeuwenoud hoogveengebied onder aan de stuwwal Nijmegen-Kleve. Deze natuur is in de jaren ‘30 van de vorige eeuw verloren gegaan toen het gebied door de landbouw in gebruik werd genomen. Door de bovenste laag van de grond af te graven, wordt het oorspronkelijke kwelsysteem hersteld. Hierdoor ontstaat er een op Europese schaal uniek en divers natuur- en leefgebied met een omvang van circa 200 hectare. Veel (oorspronkelijke) planten en diersoorten krijgen hier een nieuwe plek . Het project is tot stand gekomen in overleg met Natuurmonumenten, de Provincie Limburg en de gemeente Gennep.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen