Moderne kunst uit Euregio gratis te zien in Sittard

Print
Moderne kunst uit Euregio gratis te zien in Sittard

Ook werk van Joseph Sasson Semah is zaterdag te zien. Afbeelding: archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Werken uit de collectie van tien Euregionale kunstinstellingen zijn zaterdag te zien tijdens de manifestatie Very Contemporary. Dat is de naam van een netwerk waarvan ook Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen lid is. De instellingen laten in performances, lezingen, workshops, installaties en presentatie zien wat ze in huis hebben op het gebied van moderne kunst in de Euregio Maas-Rijn.

Het Very Contemporary netwerk bestaat naast De Domijnen uit Bureau Europa (Maastricht), SCHUNCK (Heerlen), IKOB (Eupen), CIAP (Hasselt), Space Collection (Luik), La Châtaigneraie (Flemalle), NAK en Ludwig Forum (Aken), Kunsthaus NRW Kornelimünster en Leopold-Hoesch-Museum (Düren). Ze presenteren ook een netwerk van kunstzinnige, toeristische fietsroutes tussen hun locaties. De deuren staan zaterdag open van 13.00 tot 16.00 uur aan Ligne 5 in Sittard. Entree gratis.

Moderne kunst uit Euregio gratis te zien in Sittard
Een netwerk van fietsroutes tussen tien kunstinstellingen in de Euregio wordt zaterdag gepresenteerd. Foto: Very Contemporary

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen