Open stadswandeling over ‘Weert, dé Van Hornestad van Limburg’

Print
Open stadswandeling over ‘Weert, dé Van Hornestad van Limburg’

De kasteelpoort Nijenborg komt ook aan bod tijdens de wandeling. Afbeelding: Stadsgidsen Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De maandelijkse open wandeling van de stadsgidsen Weert op zondag 8 december staat geheel in het teken van ‘Weert, de Van Hornestad van Limburg’.

Een van de hoogtepunten tijdens de wandeling is de monumentale St. Martinuskerk, maar ook het centrum van de stad kent een rijk verleden waarachter mooie verhalen schuilen. Onder leiding van een stadsgids wordt er gewandeld langs kloosters en andere historische gebouwen. De gids vertelt ook over recente archeologische vondsten en natuurlijk over de Van Horne dynastie. Centraal staat de vraag: ‘waar ligt Philippe de Montmorency, Philips van Horne, begraven?’ Naast het verleden komt ook het heden volop aan bod.

De wandeling kost € 3,-- (kinderen tot 12 jaar gratis) en duurt circa 1,5 à 2 uur. Vertrek bij de ingang van de St. Martinuskerk op de Markt om 14.00 uur.

Kijk hier voor meer info.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →