De Jong: ‘Met al die gelijke spelen schiet je niks op’

Print
De Jong: ‘Met al die gelijke spelen schiet je niks op’

Roda-coach Jean-Paul de Jong Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Zeven keer al speelde Roda JC dit seizoen gelijk. Alleen Go Ahead Eagles (9) en FC Den Bosch (8) deelden vaker de punten. Daar moet verandering in komen, is trainer Jean-Paul de Jong van mening, te beginnen tegen Excelsior, vrijdagavond.

Als gevolg van die vele remises staat Roda op een teleurstellende dertiende plaats.

Te laag

„Met al die gelijke spelen schiet je niks op”, is dan ook de conclusie van De Jong. De coach zou graag zien dat zijn ploeg leert wedstrijden over de streep te trekken. „We hebben progressie geboekt qua spel, nu moeten we dat nog doen wat betreft het winnen van wedstrijden. Als je kijkt naar de stappen die we gemaakt hebben, vind ik dat we te laag staan.”

Pijnpuntje

Daarbij zou het helpen als wat meer spelers het net weten te vinden, geeft De Jong toe. Na spits Iké Ugbo (10 goals) en Roland Alberg (4 treffers) maakte centrale verdediger Niels Verburgh (2) de meeste doelpunten. „Dat is wel een pijnpuntje ja. Als je de bovenliggende partij bent, moet je het ook kunnen afmaken. Op de training vloog deze week de ene na de andere bal erin en stond iedereen te klappen. Dat wil je dan ook in de wedstrijd zien.”

Tegen Excelsior kan De Jong weer over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Alleen verdedigers Timothy Durwael en Mitchel Keulen ontbreken vanwege een blessure.

Vermoedelijke opstelling: Muyters, Schlösser, Werker, Verburgh, Van Eijma, Klaasen, Cotán, Rösch, Croux, Ugbo, Alberg.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen