D66’er Hans Teunissen stopt als Statenlid

Hans Teunissen. © Fotograaf Ge Hirdes

Hans Teunissen stopt als Statenlid voor D66. Hij heeft naar eigen zeggen niet meer de scherpte om als volksvertegenwoordiger te fungeren. „Ik ben te lang bestuurder geweest om nu mijn voormalige collega’s kritisch te bevragen en met hen het debat op te zoeken.”

Eric Seuren

Teunissen is sinds 1994 politiek actief. Eerst als gemeenteraadslid in Venray, daarna ook als wethouder. In 2015 stapte hij uit de gemeentepolitiek om aan de slag te gaan als gedeputeerde. Hij was daarmee de eerste D66-gedeputeerde in Limburg. Hij maakte zich in die hoedanigheid onder meer sterk voor vernieuwingen in het onderwijs, de aanleg van glasvezel in buitengebieden en een nieuw provinciaal archeologiedepot.

Na de Statenverkiezingen afgelopen maart kwam er een einde aan zijn termijn en werd Teunissen Statenlid. Die rol is niet meer voor hem weggelegd. Daarom heeft hij zijn zetel ter beschikking gesteld. Zijn partij D66 laat weten dat Hans van Wageningen uit Maastricht – de eerste opvolger op de kieslijst – die zetel krijgt. Voor Van Wageningen betekent het een terugkeer in de Staten. Hij was tot aan de verkiezingen van maart al acht jaar Statenlid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal