Feyenoord heeft overwintering in Europa niet meer in eigen hand

Print

Afbeelding: BSR Agency

Feyenoord heeft nog maar een kleine kans om de groepsfase van de Europa League door te komen. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde in de eigen Kuip met 2-2 gelijk tegen Rangers FC, dat met acht punten nu op kop gaat in de groep.

De Rotterdammers hadden het zichzelf een stuk makkelijker gemaakt met winst op de Schotten. Kansen kreeg de ploeg van Advocaat volop, zeker in de eerste helft. Ook zonder vier geblesseerde basiskrachten (doelman Kenneth Vermeer, de vleugelverdedigers Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps en spits Nicolai Jørgensen) domineerde Feyenoord voor rust. Met veel inzet en bij vlagen ook best aardig voetbal werd Rangers vastgezet op eigen helft.

Debuut Marsman
Doelman Nick Marsman, die bij afwezigheid van de geblesseerde Vermeer en Justin Bijlow zijn debuut maakte, had voor rust vrijwel niets te doen. Des te vervelender voor Feyenoorder was dat de eerste Schotse kans, kort na rust, direct een doelpunt opleverde. Marcos Senesi was spits Alfredo Morelos even kwijt en de Colombiaan kopte een voorzet vanaf de linkerflank tegendraads binnen.

Het betekende de 1-1, nadat Feyenoord in de 33e minuut verdiend op voorsprong was gekomen. Het schot van Jens Toornstra was niet eens zo goed, maar via de knie van verdediger Filip Helander vloog de bal in de hoek langs keeper Allan McGregor: 1-0. Toornstra beloonde Feyenoord daarmee voor een sterke start, met heel wat grote kansen. De thuisploeg kreeg voor rust nog een aantal aardige kansen op de 2-0, maar Leroy Fer, Steven Berghuis en Eric Botteghin verzuimden de voorsprong te vergroten.

Aangeslagen
Na de gelijkmaker van Morelos oogde Feyenoord aangeslagen. Even later scoorde de Colombiaan opnieuw, op vrijwel identieke wijze. Tussen Botteghin en Senesi in kopte Morelos de 1-2 langs Marsman. Sinisterra bracht de hoop terug in De Kuip door een fraaie slalom te bekronen met een stiftje over de keeper: 2-2. Feyenoord ging nog op jacht naar de winnende treffer, maar die bleef uit waardoor winnen in Porto nu de zware opdracht wordt.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger