Andere kant van de wereld rouwt ook om Verbeek

© EPA

Het overlijden van voetbaltrainer Pim Verbeek heeft ook aan de andere kant van de wereld tot bedroefde reacties geleid.

Redactie

Op de website van de Zuid-Koreaanse voetbalbond staat een grote foto van Verbeek, die op 63-jarige leeftijd overleed. De Australische bondscoach Graham Arnold, die tussen 2007 en 2010 als assistent van Verbeek werkte bij de nationale ploeg, noemt de Rotterdammer „een echte gentleman in de vaak keiharde voetbalwereld”.

Lees ook: Pim Verbeek was vooral in het buitenland een grote meneer

Verbeek was bondscoach van Zuid-Korea, Australië en Oman. Ook werkte hij als technisch directeur en trainer van het olympisch elftal bij de Marokkaanse bond. Al die landen besteden aandacht aan het overlijden van Verbeek, die geruime tijd ziek was.

„De hele Australische voetbalwereld leeft mee met de nabestaanden van Pim Verbeek”, zegt bondsvoorzitter Chris Nikou. „Pim heeft een grote stempel gedrukt op het Australische voetbal. We hebben allemaal fijne herinneringen aan hem.” Arnold, die onder Verbeek werkte op het WK van 2010: „Hij was een van de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet. Een echte vriend, die een geweldige relatie had met al zijn spelers en stafleden.”

Lees ook: Hiddink: ‘Verbeek was loyaal, maar geen meeloper’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal