Nieuwe buren vieren oplevering woningen met pizza

Print
Nieuwe buren vieren oplevering woningen met pizza

De nieuwe buurtbewoners waren aanwezig bij de oplevering van hun duurzame nieuwbouwwoning. Afbeelding: Wonen Limburg

Heythuysen -

Met een feestelijke bijeenkomst vierden de inwoners van de veertien duurzame nieuwbouwwoningen aan de Lancasterstraat, samen met de bewoners van De Kreppel, woensdag de oplevering van hun woningen. De nieuwbouw vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van deze locatie aan de rand van Heythuysen.

De veertien levensloopbestendige conceptwoningen van Fijn Wonen (Van Wijnen) voldoen aan de hoge duurzaamheidsstandaard die de corporatie stelt. “De woningen zijn gasloos, uitgerust met hoogwaardige, technische installaties en zorgen er samen met de 24 zonnepanelen op het dak voor, dat de woning zelf bijna geheel in de energiebehoefte van de bewoners kan voorzien. Dat is niet alleen gunstig voor het klimaat, ook merken de bewoners dat in hun portemonnee”, aldus Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg.

Kennismaken

De woningen zijn geschikt voor jongeren, ouderen en gezinnen. Ze vormen een aanvulling op de woningvoorraad van groeikern Heythuysen. De informatieavonden tijdens de bouwperiode waren niet alleen nuttig om hun keuzes in keuken en badkamer te maken, het was ook een gelegenheid voor de toekomstige bewoners om elkaar al te leren kennen. Na afloop van het officiële moment genoten de nieuwe buren samen met medewerkers van de bouwers, gemeente en corporatie van zelf gebakken pizza.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen