Diamanten paar Bruinooge uit Heerlen

Print
Diamanten paar Bruinooge uit Heerlen

Ada en Max. Afbeelding: familie Bruinooge

Heerlen / Hoensbroek -

Max (83) en Ada (81) Bruinooge uit Heerlen zijn zestig jaar geleden in Breda getrouwd. Begin jaren zestig verhuisde het echtpaar, dat twee kinderen en twee kleinkinderen heeft, naar Zuid-Limburg.

In de mijn Oranje-Nassau I ging Max bovengronds aan de slag als elektricien. Later heeft hij gewerkt bij de Verkeersongevallenregistratie in het Glaspaleis te Heerlen. Met twee vrienden had hij dertig jaar lang één grote hobby: het verzamelen van vogelgeluiden en natuurfotografie (beschermde planten en paddenstoelen). Vanaf zijn pensionering tot begin dit jaar was Max actief als vrijwilliger bij Natuurmonumenten, in het bezoekerscentrum op de Brunssummerheide.

Moeder Ada heeft bij een crèche op Nieuw Einde, V&D en het belastingkantoor gewerkt. Haar voornaamste hobby’s zijn naaien en breien.

Het gezin Bruinooge had als vast patroon om elke zondag gezamenlijke te wandelen. Ook het spelen van spelletjes zorgde voor de nodige gezelligheid. Met familie in Zeeland werd in vakantieperiodes regelmatig de woning ‘geruild’.