Nieuw educatief programma over oorlogsjaren in Peel en Maas

Print
Nieuw educatief programma over oorlogsjaren in Peel en Maas

Scholieren uit Egchel nemen deel aan de rondleiding. Afbeelding: Museum Peel en Maas

Helden -

Museum Peel en Maas biedt een nieuw educatief programma voor scholieren in het kader van 75 jaar bevrijding.

Middels een interactieve theatervoorstelling, rondleidingen en doe-activiteiten doen kinderen op een speelse manier veel (nieuwe) kennis op over de Tweede Wereldoorlog in de huidige gemeente Peel en Maas en het belang van vrijheid. Zo neemt verhalenverteller Frans van de Pas de leerlingen mee op een interactieve ontdekkingstocht door de jaren 1940-1945. Na dit gezamenlijke onderdeel wordt de klas in drie groepen verdeeld. Twee daarvan worden rondgeleid in de vernieuwde oorlogtentoonstelling en in de Deportatiekamer, waar ze kunnen luisteren naar korte verhalen van ooggetuigen en gedeporteerden en bommenwerpers horen overvliegen. De andere groep gaat knutselen onder leiding van Bart Heesen met als thema: wat betekent vrijheid voor jou?

Daarnaast is er een speurtocht met quizvragen en proberen kinderen een geheime code te ontcijferen met behulp van een decodeermachine een geheime code te ontcijferen, die toegang biedt tot de speciale WOII kist.

‘5 jaar tussen hoop en vrees’ is nog te zien tot april. Thema’s die in deze interactieve en zinnenprikkelende tentoonstelling aan bod komen, zijn de Duitse inval, de lokale razzia’s, het verzet en ook de bevrijding van Peel en Maas.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee