Orbit Folks in concertreeks Jazz in de Klep

Print
Orbit Folks in concertreeks Jazz in de Klep

Martijn Vanbuel brengt zijn band Orbit Folks mee naar Jazz in de Klep. Afbeelding: Mike Roelofs Music

Venlo -

In het kader van concertreeks Jazz in de Klep speelt de groep Orbit Folks, onder leiding van Martijn Vanbuel op 9 december in café De Klep aan de Keizersstraat 13 in Venlo. Het concert begint om 20.00 uur.

Bassist Martijn Vanbuel was al eerder te gast in de Klep. Nu brengt hij echter zijn eigen band mee, bestaande uit improviserende musici uit de Belgische jazzscene waaronder trompettist Carlo Nardozza, saxofonist Lennert Baerts en drummer Daniël Jonkers. Hun album ’six’ kwam afgelopen jaar uit bij het Nederlandse platenlabel Challenge. Daarop staan zes composities van Martijn die hij voornamelijk schreef tussen 2014 en 2016 toen hij in Taiwan woonde en werkte. In deze composities komen naast zijn jazz achtergrond, ook zijn interesses in folk en wereldmuziek naar boven. Mike Roelofs vult de bezetting aan op piano. Bij concertreeks Jazz in de Klep nodigt Mike Roelofs jazzmusici uit die voornamelijk in de Euregio actief zijn. Dit resulteert in intieme concerten in het speciaalbiercafé aan het Keizerstraatje in Venlo. Jazz in de Klep wordt ondersteund door SLIM en Grenswerk. Entree € 7,50. www.orbitfolks.com

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →