Culturele vereniging de Mander reikt Ziepesjprènger uit aan Bert van Soest

Print
Culturele vereniging de Mander reikt Ziepesjprènger uit aan Bert van Soest

Afbeelding: Roger Dohmen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Ziepesjprènger, de jaarlijkse onderscheiding van de Mander in Sittard, gaat dit jaar naar Bert van Soest. Volgens de culturele vereniging heeft deze zich buitengewoon ingezet voor de Sittardse cultuur.

Bert van Soest staat de boek als een sociaal persoon. Hij weet de kwaliteiten van mensen met elkaar te verbinden en staat vrijwel altijd voor anderen klaar. Hij is daarnaast zakelijk, vasthoudend, rechtdoorzee en gaat ervoor als hij ‘ja’ heeft gezegd. Organiseren en regelen zit hem in het bloed. En als er iets misgaat, dan weet hij daar snel op te anticiperen. Allemaal eigenschappen die hem goed van pas zijn gekomen bij de Zittesje Revuu en de organisatie van Sittard als finishplaats van de grootste landelijke wielerwedstrijd. Daarnaast stond hij in de jaren tachtig mede aan de basis van het sittardse Filmhuis. Een club waar hij jaren voorzitter van is geweest.

De Ziepesjprènger werd eerder onder anderen uitgereikt aan Grootvorst Fernao Schmeits van de Marotte, journalist Harrie Bronneberg, de verenigingsmensen Wim Clerx, Jan van Kempen, Lou Colaris, Ger Heilkens en Ben Bartholomeus, oud-VVV-voorzitter Hub Geurts, Theo van de Wiel van de Kritzraedtstichting, Jean Willems van het Sint Rosacomité, Wil Pastwa van de stadsschutterij Sint Rosa, Wil Krekels van de stichting Behoud Kollenberg, Stadsgids Ed van den Ende, stadsarchivaris Peer Boselie, cultuurspecialist Guus Janssen, rasbestuurder Jules Hendriks, duizendpoot Patrick Werdens, Overhovense Sittardenaar Fred den Rooijen en afgelopen jaar aan lammaeker Lejao Beursgens.

Bert van Soest krijgt de Ziepesjprènger vrijdag, 29 november, uitgereikt in het Mariapark. Het officiële gedeelte begint om 19.30 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen