Jongen steekt school in brand om ouderavond te voorkomen

Print
Jongen steekt school in brand om ouderavond te voorkomen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een 15-jarige Duitse jongen is veroordeeld tot 4,5 jaar jeugddetentie omdat hij vorig jaar tot drie keer toe de school in Schleiden (Noord-Rijnland-Westfalen) waarop hij zat in brand stak in.

Dat zou hij hebben gedaan om een ouderavond te voorkomen. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor zes andere branden in dezelfde regio.

De jongen stak zeker een huis in brand, waarbij twee bewoners ternauwernood konden ontsnappen. Een vrouw die uit de woning sprong raakte daarbij gewond. De schade van de zeven branden wordt geschat op ongeveer 9 miljoen euro.

De rechter verlaagde de aanvankelijke straf omdat de jongen uitgebreid verklaarde over zijn daden. Bovendien verontschuldigde hij zich.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen