Nils Röseler terug in de ploeg van VVV

Print
Nils Röseler terug in de ploeg van VVV

Interrim-trainer Jay Driessen (midden) met Danny Post. Afbeelding: De Limburger/Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Nils Röseler keert zondag (16.45 uur) terug in de basis als VVV het in Den Haag opneemt tegen AZ. Dat gaat ten koste van Steffen Schäfer in het hart van de verdediging.

,,Nils zou vorige week eigenlijk ook spelen, maar moest op het laatste moment afhaken wegens ziekte. Buiten de terugkeer van Nils speel ik met dezelfde spelers als tegen FC Twente”, gaf VVV-trainer Jay Driessen te kennen vrijdagmiddag na de één na laatste training ter voorbereiding op de wedstrijd tegen AZ.

Haji Wright, Tobias Pachonik en Lee Cattermole verlieten de training eerder met pijntjes. Cattermole was er tegen Twente niet bij vanwege een knieblessure. Driessen verwacht echter dat de Engelsman er net zoals Wright en Pachonik bij is. ,,Die jongens hebben we puur uit voorzorg eerder naar binnen laten gaan. Lee heeft weliswaar nog wat last, maar als hij morgen de training goed doorstaat zit hij gewoon bij de selectie. En daar ga ik van uit.

In AZ treft VVV een ploeg in vorm die zich donderdagavond wist te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League door gelijk te spelen tegen Partizan Belgrado in een zenuwslopend duel. AZ wist past vlak voor tijd een 0-2 achterstand om te zetten in een gelijkspel.

,,Dat AZ Europees in actie heeft moeten komen kan een voordeel zijn voor ons. Ze hebben namelijk een jonge ploeg die veel heeft meegemaakt de laatste tijd. Weliswaar in positieve zin, maar er komt een moment dat het even minder gaat. Ze gaan een keer verliezen en wij kunnen daar voor zorgen. Dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. Wij gaan naar Den Haag voor een resultaat. Anders kun je beter thuis blijven.”

Opstelling: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, Janssen; Post, Linthorst, Opoku; Van Ooijen, Soriano en Wright.”

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #18. Video: De Limburger