Leerlinge vergiftigt thee van lerares die nu ernstige tongschade heeft

Print
Leerlinge vergiftigt thee van lerares die nu ernstige tongschade heeft

Afbeelding: Getty Images

Een leerlinge van het Wellantcollege in Amsterdam Nieuw-West heeft afgelopen dinsdag een docente vergiftigd met schoonmaakmiddel. Een woordvoerster van de middelbare school bevestigt een bericht hierover in De Telegraaf.

De scholiere had het middel tijdens de kookles in de thee van de lerares gedaan, omdat ze boos was dat ze haar mobiele telefoon niet mocht gebruiken. De vrouw werd gealarmeerd door een prikkelende tong en heeft zich laten behandelen bij een huisartsenpost, zei de zegsvrouw. Volgens De Telegraaf zit de vrouw thuis nadat er ernstige schade aan haar tong werd geconstateerd.

„Dit is een zeer ernstige zaak en we hebben direct onderzocht wat er is gebeurd”, vertelde de woordvoerster. De minderjarige scholiere heeft volgens haar in een opwelling gehandeld. „Ze heeft ontzettend veel spijt en vindt het heel erg wat er is gebeurd.”

De leerlinge wordt overgeplaatst naar een andere vmbo-school.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen