Lening

ABN AMRO stopt met het verstrekken van doorlopende kredieten

Print
ABN AMRO stopt met het verstrekken van doorlopende kredieten

Afbeelding: Getty Images

ABN AMRO stopt per 9 december met het verstrekken van nieuwe doorlopende kredieten. Volgens een woordvoerster van de bank is er minder vraag naar nieuwe doorlopende kredieten en willen mensen meer aflossen om grip te houden op hun schulden.

Bij een doorlopend krediet wordt een maximum te lenen bedrag beschikbaar gesteld dat de consument kan opnemen wanneer dat nodig is. Dat hoeft niet volledig en er wordt alleen rente betaald over het deel van het krediet dat wordt opgenomen.

Volgens Geld.nl is ABN AMRO de eerste Nederlandse grootbank die stopt met het verstrekken van nieuwe doorlopende kredieten. De financiële vergelijkingssite noemt dit „een positieve ontwikkeling”. „Een krediet waar je je leven lang opnieuw opnames uit kunt doen, vergt voor veel mensen te veel discipline, waardoor ze het nooit helemaal aflossen en het eigenlijk een doodlopend krediet wordt”, aldus Geld.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen