Stuttgart

Duizenden ontslagen bij moederbedrijf Mercedes-Benz

Print
Duizenden ontslagen bij moederbedrijf Mercedes-Benz

Afbeelding: EPA

De Duitse automaker Daimler schrapt tot eind 2022 duizenden banen. Het concern wil daarmee 1,4 miljard euro aan personeelskosten besparen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz poogt zo geld vrij te maken voor de overgang naar elektrisch rijden.

De autofabrikant zet onder andere het mes in het aantal managementfuncties. Dat moet de komende jaren met 10 procent worden teruggebracht, onder meer via natuurlijk verloop. Volgens persbureau DPA, dat zich op personeelschef Wilfried Porth beroept, verdwijnen in totaal minstens 10.000 arbeidsplaatsen.

Afspraken over baangaranties in Duitsland, die lopen tot 2029, blijven intact. Gedwongen ontslagen bij Duitse afdelingen zijn daarmee uitgesloten. Voor veel tijdelijke werknemers van Daimler zit er evenwel geen contractverlenging meer in. Daarnaast krijgen minder vaste medewerkers een voltijds contract en hoopt de onderneming werknemers ertoe te bewegen minder uren te gaan werken.

Daimler gaf dit jaar meerdere winstwaarschuwingen, onder meer vanwege hoge kosten in de nasleep van het schandaal met sjoemeldiesels. Ook handelsspanningen en moeilijke marktomstandigheden zitten het bedrijf in de weg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen