MVV mist kans op kans en capituleert in Breda

Print
MVV mist kans op kans en capituleert in Breda

Huseyin Dogan schiet NAC vanaf 11 meter naar 1-0. Afbeelding: ProShots

Maastricht-Airport - Met een 2-0 nederlaag verliet MVV vrijdagavond het met bijna 18.000 toeschouwers gevulde Rat Verlegh Stadion in Breda. De Maastrichtenaren misten na rust kans op kans op de gelijkmaker en moesten in de slotminuten de tweede, beslissende treffer van de thuisploeg incasseren.

MVV probeerde met een compacte formatie de gelederen zoveel mogelijk gesloten te houden en gokte op een snelle uitbraak. Even leek die succes te hebben toen NAC-verdediger Jethro Mashart na twintig minuten bij een misverstand zijn eigen keeper passeerde, maar vlak voor de doellijn loste hij zelf de hachelijke situatie op. Ook een gevaarlijke scrimmage na een vrije trap van Joshua Holtby leverde MVV niet het openingsdoelpunt op.

Strafschop
Aan de andere kant kwamen de Maastrichtenaren een aantal keer met de schrik vrij bij schoten over of naast het doel. Totdat na een half uur de bal op de stip ging na een lichte overtreding in de hoek van het strafschopgebied. Nigel Bertrams dook naar de goede hoek, maar kon de penalty van Huseyin Dogan niet keren: 1-0.

Brutaler
Na rust speelde MVV een stuk brutaler en een stuk dreigender. Joeri Schroijen kreeg meteen een dot van een kans, maar faalde oog in oog met doelman Nick Olij. Een sluwe bal van Thijmen Goppel werd een meter voor de lijn met een sliding weggewerkt. Van den Hurk mikte in riante positie naast het doel. NAC was gevaarlijk bij counters, maar Bertrams hield MVV in de wedstrijd. Totdat Ilic in de slotfase de wedstrijd definitief in het slot gooide: 2-0. 

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: