Frustratie troef bij Roda na thuisnederlaag tegen Excelsior

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van Excelsior. In Kerkrade ging de ploeg van Jean-Paul de Jong met 1-4 onderuit.

Tien minuten voor tijd werd het duel tijdelijk stilgelegd omdat er na een opstootje vanaf de Koempeltribune voorwerpen op het veld werden gegooid.

Schlösser
Roda begon nochtans meer dan uitstekend aan het duel. Binnen vier minuten stond er al een voorsprong op de borden. Roland Alberg kreeg de bal na een ingooi wat gelukkig voor zijn voeten en schoot zijn oude ploeg direct op achterstand: 1-0. Lang kon Roda niet bouwen op die voorsprong, want nog geen tien minuten later trok Joël Zwarts de stand aan de overkant met een fraaie kopbal gelijk: 1-1. Toch was het pas na 25 minuten dat Roda echt van slag raakte. Rechtsback Pepijn Schlösser wilde een voorzet van Excelsior wegwerken maar kegelde de bal als een volleerd aanvaller in het doel: 1-2.

Na die eigen goal trok Excelsior de wedstrijd naar zich toe. Tot tweemaal toe voorkwam keeper Tom Muyters dat de schade nog verder opliep. Een schot van Vloet zeilde vlak voor rust maar net naast.

Balverlies
Ook na rust bleef Excelsior de aanval zoeken. Roda mocht van geluk spreken dat knullig balverlies van Croux en Souren niet werd afgestraft. Ook na een onoplettend moment van Bisseck kwam de thuisploeg met de schrik vrij. Na die waarschuwingen trok Roda zelf wat meer naar voren. Croux en Rösch waren van dichtbij gevaarlijk, maar verzuimden de gelijkmaker binnen te schieten.

Staken
Tien minuten voor tijd liepen de gemoederen plotsklaps hoog op in het Parkstad Limburg Stadion. Excelsior-speler Rai Vloet ging bij een hoekschop van Roda naar de grond omdat hij zou zijn geraakt door een tegenstander, wat weer tot een opstootje leidde. Toen er vervolgens vanaf de Koempeltribune bekers bier op het veld werden gegooid, besloot scheidsrechter Ingmar Oostrom de wedstrijd tien minuten te staken.

Na die pauze bleef Roda de aanval zoeken en werd het via Simakala nog gevaarlijk. Maar ook de Duitse invaller kwam niet tot scoren. Aan de overkant toonde Excelsior zich in de slotfase wel efficiënt. Joël Zwarts tekende als eindstation van een vlotte counter voor zijn tweede doelpunt van de avond: 1-3. Diep in de blessuretijd sloegen de bezoekers via invaller Ahmad Mendes Moreira nog eens toe uit de omschakeling: 1-4.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: