Verstappen vijfde in tweede training Abu Dhabi

Print
Verstappen vijfde in tweede training Abu Dhabi

Afbeelding: AFP

Max Verstappen is bij de tweede training van de Grote Prijs van Abu Dhabi niet verder gekomen dan de vijfde tijd. De 22-jarige Limburger kwam tot een tijd van 1.36,807 en was daarmee 0,551 seconde langzamer dan de Finse Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

Verstappen was in de eerste training van de afsluitende grand prix ook een halve seconde trager geweest dan de Fin, maar zette toen de tweede tijd neer. In de tweede training in het donker in Abu Dhabi waren wereldkampioen Lewis Hamilton (tweede op 0,310 seconde) en de twee Ferrari’s van Charles Leclerc en Sebastian Vettel ook sneller.

Lees ook: Wat maakt het Formule 1-toetje in Abu Dhabi nog de moeite waard?

De Red Bull-coureur vond het een redelijke vrijdag. „Ik ben nog niet heel blij met de balans en er zijn natuurlijk nog dingen waar we naar moeten kijken en die beter kunnen. Maar al met al ben ik tevreden.”

Mercedes was volgens Verstappen sterk. „Ik denk dat het heel dicht bijeen zit zaterdag. We zullen de data van de banden nog analyseren, maar er zijn geen grote verrassingen. De zachte band is voor één ronde snel, maar in de race slijt hij snel zoals we hadden verwacht.”

Bottas had tegen het einde van de training een aanrijding met de Franse Haas-coureur Romain Grosjean. De bolides van beide coureurs liepen daarbij lichte schade op.

F1 | Aankondiging + circuit GP Abu Dhabi 2019. Video: De Limburger