VVV komt een teen te kort voor stunt tegen AZ

Print
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft in Den Haag tegen AZ het goede resultaat tegen FC Twente geen vervolg kunnen geven: 1-0. De Venlonaren verdedigden als leeuwen, maar waren aanvallend ongelukkig in de slotfase. Neudecker en Soriano hadden in de blessuretijd de gelijkmaker op hun schoen.

De eerste helft bood het te verwachten wedstrijdbeeld: een dominant AZ en een ingegraven VVV. De Alkmaarders, nog maar nauwelijks hersteld van hun Europa League-inspanningen afgelopen donderdag, speelden echter te weinig dynamisch om het VVV echt moeilijk te maken.

Pas in de 39ste minuut viel de 1-0 na een zondagsschot van Yuki Sugawara. Aanvallend konden de Venlonaren daar welgeteld één bal op het doel van Marco Bizot tegenover stellen. Dat was een mislukte voorzet van Haji Wright.

Bekwaam
Na rust zette AZ toch nog een tandje bij. Met een enorme kans voor Myron Boadu tot gevolg. Thorsten Kirschbaum in het Venlose doel pakte het slappe intikkertje van de spits echter in de 56ste minuut. Even daarvoor had hij ook al een pegel van Oussama Idrissi bekwaam verwerkt.

In de 68ste minuut zette VVV daar via Elia Soriano een ziedend schot tegenover. Marco Bizot kreeg er nog net een been tegen.

VVV bleef met veel strijd in de wedstrijd en kon lang hopen op een resultaat. Invaller Richard Neudecker en Elia Soriano kwamen in blessuretijd een teen te kort voor een stunt, maar de kleine nederlaag tegen topploeg AZ is hoe dan ook een morele opsteker. 

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger