Twee winnaars Onze Buurt 2019: Byeboere uit Maastricht en KOE! uit Beek

Print
Twee winnaars Onze Buurt 2019: Byeboere uit Maastricht en KOE! uit Beek

Project KOE!. Afbeelding: Johannes Timmermans

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Itteren / Tienray / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Meerssen / Ulestraten -

De prijzenactie voor buurtprojecten Onze Buurt kent dit jaar twee winnaars: Byeboere uit Maastricht en Project KOE! uit Beek krijgen elk 20.000 euro om hun plannen uit te voeren.

Onze Buurt is een actie die burgers of groepen stimuleert om zelf te werken aan de leefbaarheid in hun wijk, buurt of dorp. Ingeschreven projecten maken kans op een startkapitaal voor het beste buurtplan van Limburg. Dit jaar stonden het Bijenlint van de Byeboere uit Maastricht, Project KOE! in Beek, het Speulbos in Tienray, Sfeerkeepers in Venlo, Ontmoetingsplek De Ketel in Meerssen en CUT! pop-up bios Beekdaelen in de finale.

Lees ook: Een lichtend voorbeeld voor andere wijken: de Limburgse finalisten van Onze Buurt

Vrijdagmiddag werden de winnaars van 2019 bekendgemaakt: Project KOE! en het Bijenlint. KOE! staat voor Koken, Ontmoeten & Eten en is een initiatief van het Wijkontwikkelingsplan De Carmel in Beek, dat meer saamhorigheid wil creëren door samen te eten en te koken.

Het Bijenlint is een initiatief van de Byeboere die de zoemende beestjes gebruiken om de hele wijk bij elkaar te brengen om samen een betere leefomgeving voor de bijen te creëren. De vier overige buurtprojecten in de finale krijgen 3000 euro.

Stimulans

Onze Buurt is dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de woningbouwcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt ondersteund door de Provincie Limburg en Oranje Fonds. Onze Buurt is een stimulans voor burgerparticipatie en het zelf socialer en mooier maken van wijk of dorp. Het reikt elk jaar voor 60.000 euro aan prijzen uit aan de beste buurtprojecten van Limburg. De Limburger en L1 helpen Onze Buurt door de projecten een podium te geven.

Voor de editie van 2019 kwamen 84 aanmeldingen binnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen