Video: Menselijke ketting als protest tegen Black Friday

Print

Demonstranten protesteren tegen Black Friday. Video: De Limburger

Maastricht / Itteren -

In winkelstraat de Grote Staat in hartje Maastricht vormden vrijdagmiddag circa 200 studenten en sympathisanten een menselijke ketting om op Black Friday te protesteren tegen consumentisme en verspilling.

De demonstranten vormden van vier tot vijf uur een menselijke ketting tussen het winkelend publiek in de Grote Staat. De actie verliep zonder problemen, aldus de organisatie. “Publiek nam met een glimlach kennis van ons protest”, aldus één van de organisatoren Arthur Bribosia. De deelnemers aan de ketting hielden elkaars handen niet vast, waardoor er ruimte was voor het publiek om er langs te kunnen.

Lees ook: Van Black Friday naar Niet-Winkeldag: doe eens gek, koop niets!

De posters die de demonstranten bij zich droegen hadden als thema’s Fast-fashion, plasticvervuiling, mensenrechtenschendingen, baken en fossiele brandstoffen, en voedselafval.

De demonstratie was in handen van Students for Climate Maastricht. De organisatie vraagt sinds enige tijd met manifestaties in Maastricht aandacht voor klimaatverandering.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen