Oranje hoort bij loting tweede opponent EK

Print
Oranje hoort bij loting tweede opponent EK

Afbeelding: ANP

Het Nederlands elftal hoort zaterdagavond wie de tweede opponent wordt op het EK van volgend jaar.

Al voor de loting in de Roemeense hoofdstad Boekarest weten bondscoach Ronald Koeman en zijn manschappen dat ze in groep C worden gekoppeld aan groepshoofd Oekraïne. De tweede tegenstander komt uit pot 3, waarin met Portugal onder meer de regerend kampioen van Europa zit.

Andere mogelijke tegenstanders zijn Turkije, Oostenrijk, Zweden en Tsjechië. Pas in maart volgend jaar wordt duidelijk welk land de poule compleet maakt. Dat is Roemenië als dat land de play-offs van de Nations League wint. Lukt dat niet, dan wordt Georgië, Kosovo, Noord-Macedonië of Wit-Rusland de derde tegenstander van Oranje.

De ploeg van Koeman speelt alle groepswedstrijden van het EK in de Johan Cruijff ArenA. Het EK wordt ter ere van het 60-jarig bestaan van het toernooi in twaalf verschillende Europese landen afgewerkt.

Hoewel de loting minder spannend is dan normaal, is Koeman toch naar Boekarest gereisd. De bondscoach heeft gezelschap van KNVB-directeur Eric Gudde, teammanager Fernando Arrabal en Gijs de Jong, de secretaris-generaal van de KNVB die ook als toernooidirecteur in Amsterdam fungeert.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #18. Video: De Limburger