Helmond Sport onderzoekt racistisch incident

Print
Helmond Sport onderzoekt racistisch incident

Sekou Sidibe (rechts) scoorde tweemaal en verklaarde na afloop dat hij vanaf de tribune was uitgemaakt voor Zwarte Piet.

Helmond Sport doet onderzoek naar een mogelijk racistisch incident tijdens het verloren thuisduel van vrijdag met Jong PSV (2-3) in de eerste divisie.

De club heeft inmiddels contact opgenomen met de KNVB en de leiding van de tegenstander uit Eindhoven. Helmond Sport belooft maatregelen als supporters zich inderdaad hebben misdragen tegenover Sekou Sidibe, een donkere aanvaller van Jong PSV.

Lees ook: Twee duels gestaakt: spelers uitgemaakt voor zwarte piet en roetveegpiet

Sidibe scoorde tweemaal en verklaarde na afloop dat hij vanaf de tribune was uitgemaakt voor Zwarte Piet. Scheidsrechter Sam Dröge heeft bij de KNVB melding gemaakt van het incident.

„Helmond Sport staat volledig achter het gezamenlijk statement dat het Nederlands betaald voetbal heeft gemaakt”, laat de club zaterdag weten. „Wij zijn tegen iedere vorm van geweld, racisme en discriminatie. Wij gaan er alles aan doen om snel scherp te krijgen wat er nu exact is gebeurd. Inmiddels hebben wij contact met PSV en de KNVB hierover. Mocht uit dit onderzoek blijken dat er inderdaad iets gebeurd is wat niet mag en wat wij ook niet willen, dan zullen wij hier zeker tegen optreden.”

Lees ook: ‘Reacties op racisme waren nooit zó heftig, dat is een goed signaal’