Code geel vanwege mist en gladheid in Limburg: waarschuwing voor verkeer

Print
Code geel vanwege mist en gladheid in Limburg: waarschuwing voor verkeer

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het verkeer moet zaterdagavond en -nacht rekening houden met „verraderlijke weersomstandigheden”, meldt weerbureau Meteo Service. Er is kans op gladheid en slecht zicht. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Limburg.

Het weerinstituut waarschuwt in onze provincie voor lokaal dichte mist met een zicht van minder dan 200 meter. Het verkeer wordt geadviseerd de snelheid aan te passen aan de omstandigheden en voldoende afstand te houden. De mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden.

Lees ook: De meteorologische winter begint dit weekend meteen koud

Op de meeste plaatsen in Nederland komt het tot lichte vorst met -1 tot -3 graden. In het oosten van het land daalt de temperatuur het hardst; -4 is daar mogelijk volgens Weeronline. Ook op zondagochtend is mist of dichte mist mogelijk. Deze verdwijnt maar langzaam. Ook is er in de ochtend nog sprake van „verraderlijke gladheid”.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →