Man (35) aangehouden voor neersteken van drie tieners in Haagse winkelstraat

Print
Man (35) aangehouden voor neersteken van drie tieners in Haagse winkelstraat

Afbeelding: ANP

De politie in Den Haag heeft zaterdag een 35-jarige man aangehouden in verband met het steekincident van vrijdagavond, waarbij drie tieners werden neergestoken op de Grote Marktstraat in Den Haag. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Hij is aangehouden in het centrum van de stad en overgebracht naar een politiebureau, waar hij zal worden verhoord. Over de wijze waarop de verdachte is aangehouden, zijn identiteit en het motief is niets bekend. De politie doet geen mededelingen over hoe zij de man op het spoor kwam.

De steekpartij ‘met meerdere gewonden’ veroorzaakte - mede door de terroristische aanslag met een mes in Londen een paar uur daarvoor - grote paniek onder koopjesjagers op Black Friday en zette alle hulpdiensten en internationale media op scherp.

Lees ook: Slachtoffers steekpartij jongen en 2 meisjes

Het verspreide signalement van de dader waarin hij werd omschreven als tussen de 45 en 50 jaar en licht getint, bleek uren later niet te kloppen. Een nieuw signalement heeft de politie niet verspreid.

Slachtoffers

De drie tieners, een jongen van 13 en twee meisjes van 15, mochten vrijdagavond nadat ze in het ziekenhuis waren behandeld wel weer naar huis. De jongeren kenden elkaar niet. De jongen die werd neergestoken komt uit Den Haag. Een van de 15-jarige slachtoffers komt uit Alphen aan den Rijn, het andere meisje komt uit Leiderdorp.

De gemeente Den Haag reageerde geschokt op de gebeurtenis, met name omdat kinderen het slachtoffer waren. Vorig jaar werd Den Haag ook opgeschrikt door een steekpartij. Toen stak Malek F. op straat drie willekeurige voorbijgangers neer met een mes. Dat incident leidde in de stad tot politieke onrust. Voormalig burgemeester Pauline Krikke meldde erna dat het om een verwarde man ging. Zij was er niet van op de hoogte dat er een paar maanden eerder een anonieme tip was binnengekomen over mogelijke terroristische plannen van de verdachte.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen