Amnesty International met ‘Write for Rights’ op de bres voor jongeren

Print
Amnesty International met ‘Write for Rights’ op de bres voor jongeren

Doe mee aan de actie ‘Write for Rights’ Afbeelding: Amnesty International

Panningen -

De groep Amnesty Peel en Maas van Amnesty International doet ook dit jaar mee aan de internationale schrijfmarathon Write for Rights. Op zaterdag 7 december (10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) worden op veel locaties en in het Huis van de Gemeente, aan de Wilhelminastraat 1 in Panningen, van 10.00 tot 12.00 uur brieven geschreven naar regeringen die mensenrechten schenden.

Voorbeeldbrieven zorgen ervoor dat iedereen gemakkelijk kan meedoen. Dit jaar is er speciale aandacht voor jongeren. Het idee achter Write for Rights is dat een lawine aan brieven en kaarten indruk maakt en autoriteiten dwingt mensen eerlijker te behandelen. De afgelopen jaren heeft Write for Rights geleid tot bescherming of vrijlating van een aantal mensen voor wie werd geschreven. Dit jaar focust de schrijfactie zich op tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

Meer informatie vind je hier of bel met Amnesty Peel en Maas, tel. 06-29146625

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →