Zoeken naar opvarenden viskotter zondag verder

Print
Zoeken naar opvarenden viskotter zondag verder

Afbeelding: ANP

De zoekactie naar twee opvarenden van de gezonken viskotter uit Urk gaat zondagochtend verder.

De operatie op zee waarbij duikers van de Koninklijke Marine betrokken zijn is zaterdag beëindigd, meldt de Kustwacht. De kotter, die ligt op een diepte van zo’n 12 tot 14 meter, is door duikers van de marine verkend en aan de buitenkant onderzocht. Ook zijn er maatregelen getroffen zodat duikers zondag voor het eerst het schip binnen kunnen gaan.

Lees ook: Hoge golven: twee reddingswerkers ‘serieus gewond’ bij zoektocht naar Urker vissers

De vissersboot, de UK165 Lummetje, zonk donderdagochtend. Twee bemanningsleden van 27 en 41 jaar zijn vermist. Mogelijk bevinden ze zich nog aan boord. Zaterdagochtend vertrok de mijnenjager Zr. Ms. Makkum met tien duikers aan boord richting de locatie waar de kotter zonk, ten zuidwesten van Texel. Ook waren twee schepen van de Kustwacht aanwezig die ondersteunende werkzaamheden verrichtten.

Lees ook: Vermiste viskotter gelokaliseerd met sonar, voor leven opvarenden (27 en 41) wordt gevreesd

De afgelopen dagen was het door de wind, de hoge golven en sterke stroming niet mogelijk om het water in te gaan. Afgelopen donderdag werd er ruim elf uur lang naar de twee vissers gezocht met helikopters en een vliegtuig en reddingsschepen van de Kustwacht. Ook sloten veel viskotters zich bij de zoekactie aan. Op vrijdag werd met sonarapparatuur gezocht.

De gebeurtenis is een drama voor de hechte gemeenschap in Urk, zei waarnemend burgemeester Ineke Bakker donderdag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen