Verstappen start laatste GP vanaf voorste rij

Print
Verstappen start laatste GP vanaf voorste rij

Afbeelding: EPA

Max Verstappen gaat vanaf de eerste startrij proberen de laatste grand prix van het seizoen te winnen. De Red Bull-coureur staat in Abu Dhabi op de voorste rij naast wereldkampioen Lewis Hamilton, die op het circuit van Yas Marina poleposition veroverde.

Verstappen eindigde zaterdag als derde in de kwalificatie van de Grote Prijs van Abu Dhabi achter de Mercedes-coureurs Hamilton en Valtteri Bottas. De Fin moet echter achteraan starten omdat hij zijn motor heeft laten vervangen. Verstappen schuift daardoor op naar de plek naast Hamilton. Het is een goede uitgangspositie voor de 22-jarige Limburger, die zich in de laatste race kan verzekeren van de derde plaats in het WK. Hij verdedigt een voorsprong van elf punten op Ferrari-coureur Charles Leclerc, die vanaf de tweede startrij vertrekt.

Over zijn kansen in de race is Verstappen voorzichtig optimistisch. Hij won twee weken geleden op indrukwekkende wijze de Grote Prijs van Brazilië, maar wees erop dat Mercedes altijd snel is in Abu Dhabi. „We moeten een goede start hebben en dan kunnen we misschien iets doen, maar het wordt lastig.”

De Grote Prijs van Abu Dhabi begint om 14.10 uur.

Video: De Limburger