Koud en mistig op eerste dag meteorologische winter

Print
Koud en mistig op eerste dag meteorologische winter

Afbeelding: Erik van ‘t Hullenaar

De meteorologische winter begint zondag met kou en mist. Het wordt de komende dagen kouder dan normaal voor de tijd van het jaar.

Zaterdagavond en -nacht koelde het al flink af naar temperaturen tussen min 1 en min 3 graden. In het oosten van het land was het lokaal min 4 graden.

Zondagochtend vriest het licht op de meeste plaatsen. Verder kan het volgens Weerplaza glad zijn en komt vooral in de noordelijke helft van het land op uitgebreide schaal (zeer dichte) mist voor. Er staat weinig wind. Overdag lost de mist regionaal moeilijk op. Verder is er veel bewolking. Hier en daar kan de zon wel even tevoorschijn komen, de meeste kans is daarop in het noorden en noordwesten.

In de grijze gebieden wordt het amper 2 graden. Met wat zon kan het lokaal 6 graden worden. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen