Passend Onderwijs Pluim voor zwemmeesters Heythuysen

Print
Passend Onderwijs Pluim voor zwemmeesters Heythuysen

De twee zwemmeesters en hun pupillen. Afbeelding: Laco Sportcentrum

Heythuysen -

Afgelopen woensdag werden de zwemmeesters Guido Timmermans en Hub Dorssers van Laco sportcentrum Heythuysen verrast met de Passend Onderwijs Pluim. De stichting Passend Onderwijs Pluim reikt de prijs uit aan mensen die zich inzetten om kinderen met een (verstandelijke-) beperking kansen te bieden om binnen reguliere clubs, scholen en kinderdagverblijven mee te doen en zich te ontwikkelen.

De prijs werd uitgereikt door Hanneke Absil en Yuna Biermans. Ze behaalden onlangs hun diploma C tijdens het reguliere ‘afzwemmen’, waarmee hun zelfredzaamheid werd vergroot. „Het enthousiasme en vertrouwen in de mogelijkheden van de meiden is waarom de meesters deze pluim verdienen. Met geduld, en creativiteit kregen Hanneke en Yuna zwemles van de meesters. Met het uitgangspunt ‘Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen’ blijkt zoveel meer mogelijk. Een voorbeeld van hoe het ook kan’, aldus de ouders van de twee meiden.

„We vonden het een hele leuke ervaring om de dames zwemles te geven. Telkens waren we op zoek naar een manier die bij hen aansloot. Een dik compliment voor wat de dames bereikt hebben. Ze lieten een groot doorzettingsvermogen zien. Het was niet altijd gemakkelijk door momenten van angst of ‘ik heb er geen zin in’. Op die momenten lag er voor ons de uitdaging om dit om te buigen in succes of plezier momenten. Wanneer dat lukte was het plezier voor ons allemaal dubbel zo leuk. De creatieve oplossingen nemen we mee voor andere lessen, andere kinderen, want out of the box denken hebben de dames ons tijdens dit avontuur wel geleerd, aldus Guido en Hub.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen