‘Weer ophef over prins Andrew’

Prins Andrew.

Prins Andrew. © AFP

De door schandalen uit het openbare leven en zelfs het belangrijkste koninklijk paleis verdwenen Britse prins Andrew (59) heeft volgens The Daily Mail nog veel meer problemen dan tot dusver bekend.

Redactie

De krant is zondag met de stelling gekomen dat de prins „in verbijsterende belangenverstrengeling” zijn eigen belang en die van een bevriende zakenmagnaat diende terwijl hij eigenlijk op pad was als handelsgezant voor zijn land.

In ‘The Prince Andrew Papers’ stelt de ‘Mail’ dat de prins niet alleen financier en bankier David Rowland (74) en diens Luxemburgse bank van dienst was, maar bovendien in een Caribisch belastingparadijs in zaken is gegaan met Rowland.

Lees ook: Prins Andrew legt koninklijke functies neer na interview over affaire Epstein

De prins ligt al jaren onder vuur door zijn langdurige vriendschap met de inmiddels overleden miljardair Jeffrey Epstein (1953-2019). Die werd eerder in Florida tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Hij werd afgelopen zomer opnieuw door justitie vervolgd, ditmaal in New York wegens zwaardere aanklachten over een pedofiel seksnetwerk dat hij zou runnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee