Tien gewonden bij schietpartij in populaire wijk New Orleans

Print
Tien gewonden bij schietpartij in populaire wijk New Orleans

Afbeelding: WWLTV

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad New Orleans zijn tien gewonden gevallen. De toestand van twee slachtoffers is kritiek.

De schietpartij vond iets voor 3.30 uur plaats in de populaire wijk French Quarter, zo berichten Amerikaanse media op basis van politie-informatie.

Het historische hart van de stad is bekend om het bruisende nachtleven. Een politiepatrouille die al aanwezig was voor een voetbalwedstrijd reageerde onmiddellijk.

Aanvankelijk dachten de agenten dat ze beschoten werden. Het was op dat moment druk, waardoor het moeilijk was om te bepalen wie de schoten afvuurde. De politie pakte een persoon op, maar het is onduidelijk of dit individu een rol speelde bij de schietpartij.

Vijf slachtoffers werden naar het University Medical Center gebracht. De vijf anderen worden verzorgd in het Tulane ziekenhuis. Twee personen zijn zeer zwaargewond, volgens de politie. Een slachtoffer kreeg een kogel in de borst, de andere gewonde werd geraakt in de romp. Volgens een politiewoordvoerder raakten er geen agenten gewond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen