Tien gewonden bij schietpartij in populaire wijk New Orleans

Print
Tien gewonden bij schietpartij in populaire wijk New Orleans

Afbeelding: WWLTV

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad New Orleans zijn tien gewonden gevallen. De toestand van twee slachtoffers is kritiek.

De schietpartij vond iets voor 3.30 uur plaats in de populaire wijk French Quarter, zo berichten Amerikaanse media op basis van politie-informatie.

Het historische hart van de stad is bekend om het bruisende nachtleven. Een politiepatrouille die al aanwezig was voor een voetbalwedstrijd reageerde onmiddellijk.

Aanvankelijk dachten de agenten dat ze beschoten werden. Het was op dat moment druk, waardoor het moeilijk was om te bepalen wie de schoten afvuurde. De politie pakte een persoon op, maar het is onduidelijk of dit individu een rol speelde bij de schietpartij.

Vijf slachtoffers werden naar het University Medical Center gebracht. De vijf anderen worden verzorgd in het Tulane ziekenhuis. Twee personen zijn zeer zwaargewond, volgens de politie. Een slachtoffer kreeg een kogel in de borst, de andere gewonde werd geraakt in de romp. Volgens een politiewoordvoerder raakten er geen agenten gewond.