Achtste profzege voor Nederlands kampioen Xavier Köhlen

Print
Achtste profzege voor Nederlands kampioen Xavier Köhlen

Archiefbeeld van Xavier Köhlen. Afbeelding: Luc Lodder

Xavier Köhlen won zaterdagavond ook zijn achtste profpartij. In de Rijnstreekhal in Alphen versloeg de Limburger in een gevecht over acht ronden de 35-jarige Pool Artem Karpets, voormalig WBA-wereldkampioen in het super weltergewicht, duidelijk op punten.

Xavier Köhlen (27) is Limburgs meest getalenteerde bokser sinds Arnold van Vanderlyde. Zoals ook Vanderlyde begon ook Xavier Köhlen met boksen in boksschool De Amateur in Munstergeleen, waar bokstrainer John Huiveneers hem tot bloei bracht en tot drie Nederlandse amateurtitels.

Een jaar na zijn profdebuut kroonde de talentrijke bokser zich op 7 november in Theater Carré, Amsterdam tot Nederlands profkampioen in het super welter door een puntenoverwinning op Denis Krieger. 23 dagen later stapte hij in Alphen aan den Rijn alweer in de ring voor zijn achtste profpartij. “Het is belangrijk voor mijn loopbaan om zoveel mogelijk partijen tegen sterke ervaren tegenstanders te boksen”, zegt Köhlen. Karpets was zo’n tegenstander. Zo iemand sla je er beslist niet even uit.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →