Cabaret

Maastrichtenaar Remy Evers (27) wint Camaretten Festival

Print
Maastrichtenaar Remy Evers (27) wint Camaretten Festival

Remy Evers wint het Camaretten Festival. Afbeelding: Camaretten Festival

Maastricht / Itteren -

Cabaretier Remy Evers (27) uit Maastricht heeft zaterdag de finale van het Camaretten Festival gewonnen. Daarmee treedt de Limburger in de voetsporen van Theo Maassen en Brigitte Kaandorp. De jury roemde hem als een: „Een groot acteertalent met een goed gevoel voor timing”.

Evers stond in de finale in het Rotterdamse Oude Luxor Theater op de planken met zijn voorstelling: Gewoon Remy. Hij speelde onder meer een sketch waarin hij in de voetsporen van zijn vader wil treden door prins carnaval te worden.

Zijn show wordt gekenschetst als: absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek met een vleugje engagement. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Evers volgde de Koningstheateracademie in Den Bosch waar hij in 2017 afstudeerde. Hij heeft onder meer in de cabaretvoorstellingen De Totale Escalatie van komisch trio Un, Dos, Stress gespeeld, in cabaretvoorstelling Minoux met Minou Bosua en was actief voor Het Zuidelijk Toneel en Nieuw Utrechts toneel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen