Van Dijk, Verstappen en Van der Poel strijden om titel Sportman van het Jaar

Print
Van Dijk, Verstappen en Van der Poel strijden om titel Sportman van het Jaar

Virgil van Dijk maakt kans om Sportman van het Jaar te worden. Afbeelding: ANP

Virgil van Dijk, Max Verstappen en Mathieu van der Poel zijn genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het tussen Sifan Hassan, Annemiek van Vleuten en Suzanne Schulting.

Vorige week kwam sportkoepel NOC*NSF al met een shortlist, waarop nog vijftien mannen en zeven vrouwen stonden. Die lijst is door een vakjury teruggebracht tot drie namen per categorie. De winnaars worden bekend bij het jaarlijkse Sportgala op woensdag 18 december. Topsporters, bondscoaches en de vakjuryleden mogen dan stemmen.

Arjen Robben

Van Dijk kan de eerste voetballer worden die zich Sportman van het Jaar mag noemen sinds Arjen Robben in 2014. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft een geweldig jaar achter de rug, waarin hij met Oranje overtuigend het EK haalde en met Liverpool de Champions League won.

Voor Verstappen kan het zijn tweede Jaap Eden worden. De coureur van Red Bull Racing won de prestigieuze onderscheiding in 2016, nadat hij als eerste Nederlander ooit een Formule 1-race had gewonnen. Dit jaar won Verstappen drie races en eindigde hij als derde in de WK-stand, zijn beste prestatie ooit.

Van der Poel maakte dit jaar indruk in zowel het veld als op de weg. Als veldrijder won hij zo’n beetje alles wat er te winnen viel, inclusief de wereldtitel. Nog meer indruk bij het grote publiek maakte hij met zijn definitieve doorbraak op de weg. Vooral met de indrukwekkende wijze waarop hij de Amstel Gold Race won oogste Van der Poel veel lof.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen