Prima overwinning voor Basketball Academie Limburg

Print
Prima overwinning voor Basketball Academie Limburg

Afbeelding: iStock

Basketball Academie Limburg (BAL) domineerde zondagmiddag het uitduel tegen Aris Leeuwarden en deed via een 72-80 zege hele goede zaken voor de stand op de ranglijst.

BAL speelde zonder de geblesseerde Nathillio Vrede en de zieke Robin van Heukelom en zag dat de thuisploeg een overtuigende start had (12-5). Samuel Idowu scoorde liefst tien punten. Hij kwam daarna snel in foutenlast wat BAL als team en Roel Aarts in het bijzonder sterk in de kaart speelde. De center van BAL groeide met 23 punten, acht rebounds, vier assists en een steal uit tot een van de uitblinkers. Onder zijn leiding lieten de Limburgers het duel nog voor het einde van het eerste kwart kantelen: 17-21.

Dat verschil werd lange tijd niet veel groter waarna BAL de ontmoeting besliste. Dertig seconden voor de pauze bedroeg de voorsprong 32-36 en na een 32-41 ruststand stoomden de Limburgers na de pauze door naar 32-50. Aris kwam in het laatste kwart nog terug tot 63-68 maar Trey Burch-Manning, de tweede uitblinker aan Weerter zijde, stopte de Friese opmars (63-78).