Toeristenbus in Siberië stort op bevroren rivier: 19 doden

Print
Toeristenbus in Siberië stort op bevroren rivier: 19 doden

Negentien van de 40 passagiers kwamen bij het ongeluk om het leven. Afbeelding: AFP

Bij een ongeluk met een bus in de Oost-Russische regio Transbaikal zijn negentien doden en ruim twintig gewonden gevallen. Dat bericht Reuters op basis van een verklaring van het Russische ministerie.

Een toeristenbus met meer dan veertig mensen aan boord stortte volgens persbureau Sputnik van een brug zes meter naar beneden op de bevroren rivier de Koejenga. Een woordvoerster van de politie vertelde aan Rusland-24 TV dat de oorzaak van het ongeval momenteel wordt onderzocht. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Op de website van het Russische ministerie staat in een bericht te lezen dat de bus van de stad Sretensk op weg was naar de regiohoofdstad Chita, zo’n 6.320 kilometer ten oosten van Moskou.

Het wegverkeer in Rusland is zeer gevaarlijk. Volgens de Moscow Times stierven vorig jaar 18.214 mensen bij verkeersongevallen in Siberië. Dat is meer dan de 15.000 mensen uit de Sovjet-Unie die tijdens de Afghaanse oorlog (1979-1989) om het leven kwamen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen